Pokemon kaarten bestaan al sinds 1995. Dankzij Pokemon Go lijken de kaarten weer een nieuw leven gekregen hebben. Toch worden ze al jaren verzameld door fans van de tekenfilmserie. Als je nog in het bezit bent van oude Pokemon kaarten, dan zou het goed kunnen dat je goud in handen hebt. Een aantal Pokemon kaarten zijn vandaag de dag ongelofelijk veel geld waard. Wij hebben de Pokemon kaarten met de hoogste waarde voor je op een rijtje gezet. 

1. Holographic Shadowless First Edition Charizard

Een kleine drukfout kan er soms voor zorgen dat een Pokemon kaart extra veel geld waard is. Dit zien we de Holographic Shadowless First Edition Charizard kaart. Door een drukfout mist de Charizard een schaduw. De eerste kaarten werden met deze fout gedrukt, maar al vrij snel werd de fout hersteld. Ben je toevallig in het bezit van de kaart met de drukfout? Dan kan deze kaart zomaar € 12.000 waard zijn.

2. Pikachu Illustrator

De kans is heel klein dat je deze kaart gekocht hebt in de speelgoedwinkel. In 1998 werden de winnaars van een speciale tekenwedstrijd beloond met deze kaart. De wedstrijd werd georganiseerd door een Japans magazine. Dit betekent dat alleen een paar gelukkige Japanners eigenaar zijn van de kaart. Er bestaan er slechts 10 en ze zijn € 90.000 waard. 

3. Gold Star Epson

Dit is niet de oudste Pokemon kaart, maar je kon hem ook niet zomaar in de winkel kopen. In Nederland is de kaart tijdens een aantal Pokemon events uitgedeeld. Doordat slechts een paar mensen de kaart in hun bezit hebben is deze veel geld waard geworden. Gemiddeld kan de kaart € 3.000 opbrengen. Mocht je hem in je bezit hebben dan kan het de moeite waard zijn om hem te verkopen.

Check jouw Pokemon kaarten op printfoutjes

Ben je nog in het bezit van een paar oude Pokemon kaarten? Het kan de moeite waard zijn om te checken op print foutjes. De Pokemon kaarten waarde kan daardoor oplopen tot duizenden euro’s. Vooral op het handelsplatform Ebay kan je kaart een hoop geld opleveren.