Iedereen is wel eens klaar met zijn muziek. Je hebt zin om muziek te luisteren, maar je vindt geen één liedje leuk. Nieuwe muziek is wat je nodig hebt. Maar weet je niet hoe je dat kan vinden? Dan is dit artikel voor jou! We geven je 5 tips voor het vinden van nieuwe muziek!

‘Discover Weekly’ op Spotify

Voor als je al wat langer Spotify gebruikt, is dit de perfecte manier om leuke en minder bekende muziek te vinden. De ‘Discover Weekly’-afspeellijst is speciaal samengesteld met nieuwe liedjes die je leuk zou moeten vinden, gebaseerd op je luisteractiviteit. Om je ‘Discover Weekly’ zo accuraat mogelijk te krijgen is om je muziek zoveel mogelijk in afspeellijsten te zetten. Op basis daarvan wordt de afspeellijst met nieuwe liedjes samengesteld. 

Maak gebruik van de zoekbalk in Spotify

Wanneer je zoekt op een artiest of lied, zie je ook vaak afspeellijsten in de resultaten staan. Vaak staan er in die lijsten ook nieuwe liedjes in die klinken als de artiest of het lied die je hebt opgezocht. Door je zoekopdracht zo specifiek mogelijk te maken, kom je veel nieuwe dingen tegen. Door bijvoorbeeld een artiest met jaartal op te zoeken, krijg je al beter resultaat dan wanneer je alleen de artiest opzoekt. Handig om vaker te gebruiken dus!

Aanbevolen muziek onderaan je afspeellijst op Spotify

Een simpele manier om je afspeellijst wat op te vullen, is om onderaan je lijst te kijken bij aanbevolen. Het raadt liedjes aan die zijn afgestemd op de nummers uit je afspeellijst. Als je bijvoorbeeld een lijst hebt met allemaal jaren 80-liedjes, dan zal onderaan ook jaren 80-liedjes worden aanbevolen. Dit is één van de makkelijkste manieren om je muzieksmaak uit te breiden.

TikTok

Tegenwoordig gebeurt alles op TikTok. Heel generatie Z praat alleen nog maar over de app. Dansjes en grappige video’s zijn er vooral populair, maar ook wordt er veel muziek ontdekt op TikTok. Onbekende artiesten delen hun muziek en worden opgepakt door gebruikers van de app. Zo gaan veel liedjes viraal of worden herontdekt. Zo is de inmiddels bekende Meau ontdekt op TikTok en blijft de hitlijsten veroveren. Zij promootte in het begin van haar carrière haar liedjes op de app en is uitgegroeid tot een van de grootste artiesten van deze tijd. TikTok heeft dus een grote invloed op de muziek van tegenwoordig en daarom is dit één van de beste manieren of wat nieuwe liedjes te vinden.

Ouderwets op de radio

Iets wat sinds vroeger al vol wordt gemaakt is radio. Voor als je in de auto zit of als je bezig bent met activiteiten is het heerlijk om de radio aan te zetten. Het klinkt tegenwoordig een beetje ouderwets, maar je kunt er wel veel nieuwe muziek door vinden. Onder andere 3FM en SLAM! hebben speciale uren om minder bekende liedjes en opkomende artiesten te draaien. Zeker een aanrader om leuke muziek te ontdekken die niet gedraaid wordt door iedereen.