Voordat we je gaan vertellen waarom je deze film echt gezien móet hebben, zullen we eerst even kort vertellen waar de film over gaat. The Shawshank Redemption is een film die zich afspeelt in de gevangenis, waarbij sprake is van onwijs veel corruptie. Alhoewel Andy blijft volhouden dat hij onschuldig is, wordt hij toch veroordeeld tot levenslang voor de moord op zijn vrouw plus haar minnaar. Vervolgens zie je hoe het hem verloopt in de Shawshank gevangenis en kun je een aantal zeer schokkende gebeurtenissen verwachten.

De beste film aller tijden

Wil je de beoordeling van een film bekijken, dan zoek je dit meestal even op in dé Internet Movie Database, beter bekend als IMDb. Kijken we naar de top 250 van deze site, dan zien we The Shawshank Redemption al verscheidene jaren met stipt op nummer één staan met een dikke 9,3. Dit betekent dus dat de film al flink wat jaar de titel ´Allerbeste film aller tijden´ draagt. Een goede reden dus om toch maar eens heel snel te gaan kijken, mocht je dit nog niet gedaan hebben.

Je komt belangrijke levenslessen tegen

Ook kunnen er uit de film belangrijke levenslessen gehaald worden en zetten de verschillende gebeurtenissen je aan het denken. Zo zie je onder meer wat het belang is van goede vriendschap. Een ander belangrijk leerpunt is dat waar een wil is, een weg is en doorzettingsvermogen ontzettend belangrijk is. Hoe dit allemaal in elkaar steekt, verklappen we natuurlijk nog niet en moet je zelf ontdekken. Nog een andere wijze levensles die je gedurende de film tegenkomt is dat je mensen moet behandelen zoals je zelf behandelt wilt worden. Wil je respect? Behandel anderen dan ook met respect, je zult zien dat je het terug krijgt.